Δίκτυο δράσης εκπροσώπων των PSI-EPSU

Ομάδα ειδικών, στελεχωμένη από δημοσιογράφους και ομιλητές συνεργαζόμενων συνδικάτων από όλο τον κόσμο, αναμένεται να συγκεντρωθεί για την πρωτοβουλία Δίκτυο δράσης εκπροσώπων των PSI-EPSU στην Αθήνα από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των PSI και EPSU, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και άλλους υποστηρικτές μας στην Ελλάδα.

Στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, τα συνεργαζόμενα με τις PSI-EPSU συνδικάτα στην Ελλάδα συνεχίζουν να προβάλλουν αιτήματα υπέρ της κοινωνικής αλλαγής που θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των συνδικαλιζομένων και υπέρ ειρηνικών δημοκρατικών συστημάτων υποστηριζόμενων από ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες που ωφελούν όλους τους πολίτες.

Στην εποχή της κυριαρχίας των ιδιωτικών ΜΜΕ, πιστεύουμε ότι η διαμόρφωση ενός δικτύου επικοινωνίας των συνδικάτων είναι αναγκαία προκειμένου να κατακτηθούν ουσιαστικά δικαιώματα στην ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης, να ενισχυθούν οι διαφορετικές φωνές στα μέσα και να προωθηθεί η διαφάνεια στη διακυβέρνηση.

Η αλληλέγγυα δράση θα επιτρέψει στους συνεργαζόμενους με τις PSI και EPSU εκπροσώπους από άλλες χώρες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες συνδικαλιστές και να μοιραστούν τις γνώσεις τους αυτές με τα μέλη των δικών τους συνδικάτων και με κοινότητες ανά τον κόσμο. Τα κυριότερα ζητήματα είναι η ανεπαρκής χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, η εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος, οι συνθήκες εργασίας στις φυλακές, η δίκαιη φορολόγηση, η ανάγκη για κρατικά ΜΜΕ και οι βιώσιμες και αειφόροι εναλλακτικές για το υπάρχον πλαίσιο.

Με κέντρο την Αθήνα, η εκδήλωση αυτή θα θέσει την πρόκληση σε έμπειρους δημοσιογράφους και ομιλητές συνδικάτων να εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους στην παραγωγή άρθρων και συνεντευξιακών προφίλ, φωτογραφικών δοκιμίων, βίντεο, δράσεων στα παραδοσιακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αποστολών της PSI CAN στην Τυνησία (2011) και στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ (2012).

Ήρθε η σειρά μας να μιλήσουμε. Μαζί μπορούμε να βρούμε συλλογικές λύσεις σε κοινές προκλήσεις και να διαμορφώσουμε ένα νέο μέλλον για τις οικογένειες και τις κοινότητές μας.

Download PDF